Ευκαιρίες Καριέρας στη Γαλάζια Οικονομία

Θέμα: Ευκαιρίες Καριέρας στη Γαλάζια Οικονομία

Σήμερα, η Γαλάζια Οικονομία στην Ευρώπη απασχολεί 5,4 εκ εργαζομένους, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2030.

Αυτή την ευκαιρία αναδεικνύει η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Blue Generation, που έχει στόχο να ενημερώσει 40.000 νέους [15-29 ετών] για τις προοπτικές που προσφέρει η Γαλάζια Οικονομία, τόσο στους παραδοσιακούς τομείς, όπως οι θαλάσσιες μεταφορές,  η ναυπηγική, ο παράκτιος τουρισμός και η αλιεία, όσο και σε καινοτόμους κλάδους, όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες, η ωκεάνια ενέργεια και η θαλάσσια βιοτεχνολογία.

Σε αυτό το πλαίσιο, εγκαινιάζεται μια σειρά στοχευμένων συζητήσεων με κορυφαίους εμπειρογνώμονες, με κεντρικό τίτλο BLUE TALKS.

Το πρώτο BLUE TALK θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021 (16.00 – 17.00), σε ζωντανή μετάδοση στη Facebook σελίδα BlueGeneration project Greece. Σε αυτό έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος,  Γενικός  Γραμματέας  Ναυτιλίας & Λιμενικών Υποδομών, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η κα Μαρία Γιαννέτου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Junior Achievements Greece.

Τη συζήτηση συντονίζει η κα Μαριάννα Τερζιδάκη η οποία θα θέσει ερωτήματα σε κάθε καλεσμένο/η και θα δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό (real-time). 

Συντονιστής Φορέας του Blue Generation είναι η Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε., και την υλοποίηση έχει αναλάβει διεθνής κοινοπραξία από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, Γερμανία, Ισλανδία, Ισπανία, Νορβηγία, Πολωνία και Πορτογαλία. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment).

Σας περιμένουμε όλους‼️