Κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των προπονητών

Μετά από τη πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας που κατοχυρώνει και αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των γυμναστών σε κάθε άθλημα, έρχεται μετά από 20 περίπου έτη, η διακριτή κατοχύρωση των δικαιωμάτων κάθε αποφοίτου σχολής που αφορά τα επαγγέλματα αθλητισμού. Ο νέος αθλητικός νόμος, νόμος 4809/2021, αναμορφώνεται, εκσυγχρονίζεται δραστικά και θωρακίζεται η άσκηση του επαγγέλματος της προπονητικής στη χώρα μας.

Η Ωμέγα, με τη δημιουργία της  Ωmega Sports & Fitnes Academy, φρόντισε από τη πρώτη στιγμή, να εκπαιδεύει τους σπουδαστές της σε κάθε άθλημα ανεξάρτητα, όντας η πρώτη και μοναδική σχολή στην Ελλάδα που ακολουθούσε αυτή την εκπαιδευτική πρακτική με εμπειρία στην Αθλητική Εκπαίδευση από 1999. Πιστεύουμε στην αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση στην αθλητική εκπαίδευση, παρέχοντας περισσότερες επιλογές στους υποψήφιους σπουδαστές, για την κάλυψη των τρεχουσών, αλλά και των μελλοντικών τους αναγκών, δίνοντας τους τα απαραίτητα εφόδια για να διακριθούν στην επαγγελματική τους πορεία. Η δέσμευσή μας αφορά στην υψηλή ποιότητα των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών, καθώς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για καινοτομία, διαφορετικότητα και ολοκλήρωση, προσφέροντας κατά αυτό τον τρόπο, καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που ανταποκρίνονται απόλυτα στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, δημιουργώντας έτσι ολοκληρωμένους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο, οι προπονητές που είναι απόφοιτοι ΙΕΚ, κατατάσσονται στους Προπονητές αθλήματος Γ’ επιπέδου. Στο επίπεδο αυτό εντάσσονται, οι κάτοχοι πιστοποιημένου διπλώματος Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), με την αντίστοιχη Βεβαίωση Φοίτησης, που εκδίδονται από το Ι.Ε.Κ. αποφοίτησης. Οι κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή Γ’ επιπέδου, απασχολούνται ως βοηθοί προπονητή στις περιπτώσεις που ως πρώτοι προπονητές μπορούν να απασχοληθούν οι προπονητές Β’ επιπέδου, καθώς και ως πρώτοι προπονητές σε σωματεία ή ακαδημίες στις κατηγορίες που συμμετέχουν σε αναπτυξιακά μη μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα όλων των αγωνισμάτων.

Στην Ωmega Sports & Fitnes Academy, έχουμε 9 εξειδικεύσεις, με δίπλωμα αναγνωρισμένο από τον Ελληνικό κράτος, με αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα :

  1. Προπονητής Γυμναστικής με Βάρη – Personal Trainer
  2. Προπονητής Ελεύθερης Γυμναστικής (Aerobics)
  3. Προπονητής Ποδοσφαίρου
  4. Προπονητής Μπάσκετ
  5. Προπονητής Κολύμβησης
  6. Προπονητής Βόλεϊ
  7. Προπονητής Κλασικού Αθλητισμού
  8. Προπονητής τέννις
  9. Αθλητικό Management

Η Ωmega Sports and Fitness Academy και το Studio One, φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στην  επαγγελματική κατάρτιση στο χώρο της υγείας και του αθλητισμού, παρέχοντας περισσότερες επιλογές στους υποψήφιους σπουδαστές για την κάλυψη όλων των αναγκών τους, με καινοτόμα προγράμματα και νέες εξειδικεύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Γιατί, τόσο η Γνώση και ο Αθλητισμός
γράφονται με Ωμέγα.

Ειδικότητες Εξειδίκευσης

Θέλω να μάθω περισσότερα για τις εξειδικεύσεις της Ωmega Sports and Fitness Academy by Studio One

Δες εδώ